Tips voor het behouden van je concentratie

Je kent het wel, je bent heerlijk aan het werk en op een gegeven moment komt er een moment waarop je het even allemaal niet meer ziet. Het ontbreekt je aan motivatie, maar ook vooral aan concentratie. Nu is dat een keer niet zo erg, maar wanneer je vlak voor een belangrijke toets op school zit, is het wel prettig dat je ook de laatste paar hoofdstukken nog even goed tot je kunt nemen. Om er dan voor te zorgen dat je je concentratie weet te behouden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Maak een planning

Plannen is één van de allerbelangrijkste dingen. Zo vind je bijvoorbeeld op de website van NatuurlijkPresteren.nl niet alleen tips over het maken van een planning, maar ook om ervoor te zorgen dat je exact weet hoe je de planning ook daadwerkelijk op de juiste manier uitvoert. Een planning zorgt voor rust in je hoofd. Je weet namelijk precies waar je aantoe bent en hoeft dus op deze manier niet bang te zijn dat je niet meer weet wat je moet doen. Vooral wanneer je een flinke opdracht moet zien af te ronden, kan een planning je helpen om geconcentreerd bezig te blijven met wat je aan het doen was en nog moet doen.

Vermijd afleidingen

Afleiding is natuurlijk funest voor wanneer je geconcentreerd wilt kunnen blijven werken. Niet voor niets is het aan te raden je telefoon uit te zetten of in ieder geval weg te leggen. Vooral in de huidige tijd, waarin het maar een paar drukken op het scherm is om naar de bekende social media kanalen te gaan, is het raadzaam je toestel buiten handbereik te leggen. Het is in het begin misschien even wennen, maar je zult merken dat het niet alleen je productiviteit ten goede komt, maar ook je concentratie.

Zorg voor voldoende pauze

Tijdens je werk is het van belang ook tijdig pauze te nemen. Vooral wanneer je achter je pc of laptop zit, is het goed je ogen af en toe even van het scherm te halen. Je zult merken dat wanneer je dit doet, je na de pauze een stuk meer concentratie hebt, dan wanneer je uren achter elkaar blijft staren naar het scherm.

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email