Welke supplementen nemen in de zomer?

Het is volop zomer. We zoeken verkoeling aan het strand, bij het zwembad of in gewoon in de achtertuin. In de zomer genieten we van het weer, maar we zijn iets minder bezig met onze gezondheid. In de wintermaanden nemen we extra supplementen die goed zijn voor ons lichaam, maar nu vergeten we dat nog wel eens. Is het eigenlijk wel nodig om supplementen te nemen in de zomer? En welke moet je dan nemen? Hieronder vertellen we je waarom vitaminen en mineralen ook in de zomer belangrijk zijn. 

Waarom supplementen in de zomer?

Veel mensen denken dat hun lichaam in de winter meer voedingsstoffen nodig heeft dan in de zomer. Maar dit is helemaal niet zo. Voor een goede gezondheid is het belangrijk om het gehele jaar door genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. 

We horen vaak dat mensen extra vitamine D slikken in de winter, omdat de zon dan niet zo vaak schijnt. In de zomer maakt je lichaam meer vitamine D aan en is het dus vaak niet nodig om een extra supplement te nemen. Maar alle andere voedingsstoffen heeft je lichaam zowel in de zomer als winter nodig. 

Wanneer supplementen nemen?

Dus welke supplementen moet je nu nemen in de zomer? Allereerst is het belangrijk om niet zomaar diverse supplementen te nemen. Met een gezonde levensstijl is het namelijk heel goed mogelijk om alle stoffen via je voeding binnen te krijgen. Kijk dus eerst of je alle belangrijke voedingsstoffen niet al binnenkrijgt via je eten en beslis daarna pas om een supplement aan te schaffen. Echter, voor een paar groepen gelden er speciale adviezen rondom vitaminen nemen. Voor zwangere vrouwen is het bijvoorbeeld belangrijk om genoeg jodium, calcium en ijzer binnen te krijgen. 

Welke vitaminen kun je het beste nemen?

Wil je graag vitaminen kopen, maar weet je niet welke? Met een multivitamine krijg je in een keer alle essentiële voedingsstoffen binnen. Denk hierbij aan verschillende vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast wordt een magnesium supplement ook aangeraden in de zomer (natuurlijk is het goed in het hele jaar). Magnesium is onder andere goed voor je spieren en gebit, helpt bij het opbouwen van eiwit en is goed bij vermoeidheid. 

Op zoek naar een supplement? De Supplementen Specialist biedt een enorm aanbod vitamines; van a tot z. Er zijn supplementen voor jong en oud, sporters, veganisten: voor iedereen!

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email